2012. október 31., szerda

Képes beszámoló az egri hosszú hétvégéről I.

Az októberi hosszú hétvégét Egerben töltöttük a barátainkkal. Szerencsére csodaszép időnk volt, így tudtunk hatalmasat kirándulni a varázslatos őszi erdőben, amitől totál feltöltődtünk! Annyira gyönyörű ilyenkor a természet! 
Sok szépet láttunk, nagyon jól éreztük magunkat!
 A szomszéd házban lakik ez a vörös szépség! Imádom a cicákat :)

 Őszi koszorú egy üzlet bejárata felett: dísztökök, pirosas-narancsos bogyók, egyszerű, de nagyszerű!

 Mindig figyelem az utcai lámpákat, főleg a sikátoros, több évszázados városrészekben, igazi szépségeket lehet látni! Ez a kovácsoltvas tartós is gyönyörű!

 Bazilika előtti szobrok egyike! Bár nem vagyok vallásos, szeretem a templomok hangulatát, azt a különös, magasztos csendet és a sok évszázados falakból áradó, szinte tapintható történelmet: mennyi emberi dráma és csoda zajlott már e falak között is! Szeretek olvasni a szentek életéről is, Szent Rita, akinek van itt szobra, a reménytelen ügyek védőszentje különösen kedves nekem!

A Mária zarándokúttal többször is találkoztunk: elkísért egy darabon minket a Szépasszony-völgy felé és társunk volt sok-sok kilométeren át a gigatúránkon (25 km, 900 m szintkülönbség, 7 óra alatt).


 Őszi avarszőnyeg, ami csak úgy ragyog a napsütésben!
 
 A vadszőlő és a sárguló fák együtt színpompás látványt nyújtanak!

 Néha ilyen is van: látom a napfelkeltét :) Ősszel, télen persze könnyű, soká kel a Nap, nyáron akkor kerülhet erre sor, ha egy buliban ér a hajnal...

 Felül már kopaszodik, de még így is nagyon csinos ez a fa ragyogó sárga ruhájában!

 Erdőrészlet, nem tudom megunni ezt a látványt! Ilyen fák között csak úgy repültek a kilométerek :)

Az ország tetején is szép az erdő!

1 megjegyzés: