2011. szeptember 25., vasárnap

Levendula szeptemberben


A levendula sztár lett Magyarországon is! Pár éve egyre több és több helyen látni, aminek én nagyon örülök! Rajongok a virág színéért, az illatáért, a zöldes-ezüstös levelekért! Még a mostani szappanom is levendulás: olyan megnyugtató az illata, megmarad a bőrömön tusolás után is :) A benne lévő szárított virágok és levelek pedig bőrradírként is beváltak :)

A közterekre idén nagyon sok levendulát ültettek ki, melyek még most is dúsan virágoznak. Ma séta közben útba ejtettünk egy ilyen kis virágoskertet! Tele volt pillangókkal, méhecskékkel, dongókkal, fantasztikusan békés látvány volt :) Nekem a levendulás ágyásokról mindig a kolostorok gyógyfüves kertjei jutnak eszembe: az évszázados épületek által közrefogott kertekben gyógyfüvek tucatjai illatoznak, méhek döngicsélnek, pillék szállnak tova, csend van és nyugalom... Tudom, nagyon, túlságosan idilli ez a kép! De annyira vágyódom egy valódi kolostorkert után, úgy szeretnék csak egy órát eltölteni benne! Ez tipikus elvágyódás ebből a rohanó világból egy helyre, ahol csend van, ahol nincsenek állandóan csengő mobiltelefonok...

Kolostorkertbe nem tudok menni, de ez a mai séta is olyan jó volt! A keskeny ágyás melletti padról figyeltük a pillangókat és a rovarokat, a Nap kellemesen sütött és olyan csend volt, hogy még a dongók zümmögése is hallatszott! Tökéletes vasárnapi kikapcsolódás volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése