2011. november 24., csütörtök

Nagyi-féle mákos holdak

Nagyon szeretjük a mákos sütiket! Nekem a dió mellett a mák a legnagyobb favorit! Ez egy nagyon egyszerű recept, mamámtól tanultam! Akkor a legjobb, ha egyik kezünkben diós hókifli, a másikban pedig ez van :D
Reformosított változatot még nem csináltam, de hamarosan sorra fog kerülni az is! Karácsony illata van a készülő sütinek, úgyhogy mostanában különösen érdemes kipróbálni! :)

- 30 deka (rétes)liszt
- 20 deka porcukor
- 15 deka darált mák
- 25 deka hideg vaj
- 1 tojás
- ízlés szerinti fahéj
- fél cs. sütőpor
- ízlés szerint citrom reszelt héja és kevés leve

1) A lisztet összekeverjük a cukorral, a fahéjjal, a citrom héjával, a sütőporral és a mákkal.
2) Lereszeljük a vajat, majd ezt és a tojást és, ha rakunk bele, akkor a citrom levét is a lisztes keverékhez adjuk. Összegyúrjuk, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
3) Félholdakat formázunk belőle
4) Kivajazott tepsibe pakoljuk, előmelegített sütőben, 200 fokon megsütjük (kb. 20 perc).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése